NPK-gødning er en komplet gødning, der primært består af de tre primære næringsstoffer, som der kræves til sund plantevækst. NPK-gødning er også kaldt grundgødning, som navnet antyder er det en ”grund” gødning da det er de tre elementer som dine planter har brug for som et minimum.

NPK Gødningsmiddel:

Der er mange byggesten af ​​livet, som planterne har brug for til en sund og optimal vækst. Uden disse næringsstoffer kan planter ikke vokse til deres fulde potentiale, de vil give langt lavere udbytter og være mere modtagelige for sygdom. De tre vigtigste næringsstoffer: Kvælstof (N), Fosfor (P) og Kalium (K).

Jordbunden mangler ofte disse næringsstoffer, enten naturligt eller som følge af over dyrkning eller andre miljømæssige faktorer. I tilfælde, hvor jordbunden mangler, skal næringsstoffer tilføres i jorden for at skabe det ideelle miljø for optimal plantevækst. Hvert af de primære næringsstoffer er afgørende i plantens ernæring, der udgør en stor rolle i vækst, udvikling og reproduktion af planten.

NITROGEN (N)
Nitrogen er en nøglekomponent i mange af de processer, der er nødvendige for vækst. Især er kvælstof afgørende for klorofyl, som gør det muligt for planter at udføre. Kvælstof er også en væsentlig komponent i aminosyrer, der er grundlaget for proteiner. Kvælstof hjælper også i de forbindelser, der giver mulighed for opbevaringen og brugen af energi.

FOSFOR (P)
Fosfor spiller en rolle i en række funktioner, der er nødvendige for en sund plantevækst, hvilket bidrager til strukturel styrke, kvalitet, frøproduktion og mere. Fosfor stimulerer også væksten af ​​rødder, samt fremmer den blomstringen. 

KALIUM (K)
Kalium er afgørende i andre processer, som bidrager til vækst og udvikling. Denne formel forbedrer f.eks. Størrelsen, formen, farven og endda smagen. Planter med lavt kaliumindhold sinkes i deres vækst og giver lavere udbytter ved høsten.

Med microfiber klude kan alt gøres rent – læs mere om det her!

Forskellige produkter

Der findes et hav af forskellige producenter som laver mange lækre produkter, NPK-gødning samt additiver dertil. Om man foretrækker det ene brand frem for det andet, er mere eller mindre underordnet, så længe man har NPK elementerne som et minimum til sine planter eller afgrøder. Nogle producenter kombinerer alle tre elementer, altså Nitrogen, Fosfor og Kalium i samme næring, dette kaldes for en ”en-komponent”. Lige ledes findes ”To-komponent” og ”Tre-Komponent”.